Vepřové maso s houbami
Potřebujeme:
500 g vepřového masa ( plec nebo kýta )
250 g hub, nejlépe směs
1 ks větší cibule
1 lžíci mleté papriky
olej, nebo sádlo
pepř mletý, sůl, kmín mletý,
1/2 l vývaru
hladkou mouku na zaprášení
Postup: Najemno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova, přidáme maso nakrájené na kostičky, zprudka osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme papriku, trochu podlijeme vývarem a dusíme doměkka, občas podlijeme.
Mezitím si nakrájíme houby na plátky, na cibulce podusíme, osolíme, okmínujeme, opepříme jako na smaženici a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vysmahnuté, tak ho zaprášíme moukou, přidáme houby, zalijeme zbytkem vývaru a ještě krátce povaříme.