Kováři s fazolema

Potřebujeme:

200g fazolí

3 ks kovářů

cibuli

olej

salátový list

pepř

sůl

kmín mletý

trochu octa

Postup:

Fazole uvaříme v osolené vodě do měkka.

Houby nakrájíme na plátky a na osmahlé cibulce dusíme cirka 20 minut, ( okořeníme ).

Fazole slijeme ( vodu schováme na obměnu ) přioctíme dle chuti.

Na talíř položíme list salátu, posypeme fazolema a přidáme houby. Dobrou chuť.

Obměna

Na obměnu ještě potřebujeme: 

smetanu

trochu hladké mouky na zaprášení hub

sterilovaný hrášek nebo kukuřici

feferonku nebo čili papričku

trochu kari

Postup:

Uvařené fazole rozmixujeme a pridáváme tu slitou vodu do žádoucí konzistence.

Ochutíme octem a solí, můžeme přidat i feferonku.

Houby  zaprášíme moukou, přidáme kari a zjemníme smetanou, trochu povaříme.

Na fazolové pyré můžeme přidat sterilovaný hrášek, nebo kukuřici.

Dobrá mňamka.