Kováři s fazolema
Potřebujeme:
200g fazolí
3 ks kovářů
cibuli
olej
salátový list
pepř
sůl
kmín mletý
trochu octa
Postup:
Fazole uvaříme v osolené vodě do měkka.
Houby nakrájíme na plátky a na osmahlé cibulce dusíme cirka 20 minut, ( okořeníme ).
Fazole slijeme ( vodu schováme na obměnu ) přioctíme dle chuti.
Na talíř položíme list salátu, posypeme fazolema a přidáme houby. Dobrou chuť.
Obměna
Na obměnu ještě potřebujeme:
smetanu
trochu hladké mouky na zaprášení hub
sterilovaný hrášek nebo kukuřici
feferonku nebo čili papričku
trochu kari
Postup:
Uvařené fazole rozmixujeme a pridáváme tu slitou vodu do žádoucí konzistence.
Ochutíme octem a solí, můžeme přidat i feferonku.
Houby zaprášíme moukou, přidáme kari a zjemníme smetanou, trochu povaříme.
Na fazolové pyré můžeme přidat sterilovaný hrášek, nebo kukuřici.
Dobrá mňamka.